Bruggink Mobility Centre Oldenzaal

Over ons

OVER ONS

Van heinde en verre komen klanten naar Oldenzaal voor onderhoud en reparatie aan hun aanhangwagen, caravan, vouwwagen of camper. Werkweken van 90 uur zijn Bruggink niet vreemd.

Glasbloazers

Ook al is hij geen rasechte Oldenzaler, de ondernemer voelt zich wel zo. „Oorspronkelijk kom ik uit Harbrinkhoek, maar ik woon hier al 35 jaar, dus tja. Het is een heel hechte gemeenschap.” Ook het carnaval slaat hij niet over.

„Geen Kadolstermennekes, maar de Glasbloazers”, zegt hij lachend. „Ik heb trouwens wel veel klanten van de Kadolsters.” Hij houdt van de gemoedelijke sfeer in Boeskoolstad, waar ook de gunfactor volgens hem een groot goed is. „Zelf doe ik daar ook aan mee. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk lokaal te kopen.”

Op eigen voet verder

Bruggink zit al 33 jaar in de aanhangwagens. Ervaring deed hij op bij Tijhuis in De Lutte. Daarna had hij 10 jaar lang z’n eigen bedrijf, dat de crisis helaas niet overleefde. Na een aantal jaren als verkoopadviseur bij Heisterkamp Mobility Centre te hebben gewerkt, besloot de Tukker vorig jaar om al zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer voort te zetten. „De in- en verkoop van aanhangers tot 3500 kilo paste niet meer in de hun bedrijfsstrategie”, legt Bruggink uit. „Dus besloot ik het in goed overleg over te nemen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Het ondernemerschap past bij mij.” Naast onderhoud en reparatie voert Bruggink ook schadeherstel en de BOVAG-keuring uit.

Dromen van een eigen pand

Hij werkt liever niet met personeel, zoon Senna is de enige die in z’n bedrijf rondloopt. „Samenwerken met mijn zoon, dat is natuurlijk geweldig”, zegt de Oldenzaler trots. „Daarvoor heb ik het ook een beetje gedaan. Ook al is Senna nog maar 16, hij wil hier heel graag in verder.”

Dat zit ook in hem, stelt Bruggink. „Hij kon met 6 jaar al lassen. Nu is dit nog een mooie stageplek, straks neemt-ie het waarschijnlijk over.” Omdat de boel nu alweer te klein wordt, wil hij in de toekomst graag een eigen, groter pand. „Ik hoop dat dit binnen nu en 5 jaar lukt.”

Weinig op vakantie

Het past bij hem om verantwoord te ondernemen. Kosten laag houden, een overzichtelijke administratie, geen grote risico’s, dat soort dingen. Bruggink: „Ik heb het hier hartstikke mooi voor elkaar, alles is betaald. Dat geeft toch een fijn gevoel, ik maak me daarom ook nooit zorgen.”

Of hij weleens op vakantie gaat? „Weinig. Ik ben dit jaar een week dicht geweest, maar kom dan nog drie keer terug om iets te regelen. Ach ja, als Senna er straks bij komt, wordt dat wel anders. Dan heb ik ook wat meer tijd om klanten te bezoeken.”

Trotse ondernemer

Onlangs sleepte Bruggink naar eigen zeggen nog een ‘prachtig mooie opdracht’ binnen. Hij deed mee aan de inschrijving van Gildebor in Hengelo, werd uitgekozen en mag 72 aanhangwagens gaan leveren. Ook al het onderhoud, de reparaties en de keuringen neemt hij de komende vier jaar op zich. „En dat als kleine Oldenzaalse onderneming”, zegt de ondernemer met een glimlach. „Echt geweldig. Voor de continuïteit van mijn bedrijf is dit ook heel mooi.” 

‘Ik ben een hardrocker’

Om te ontspannen, pakt hij af en toe z’n gitaar en versterker erbij. „Gewoon hobbymatig, hoor”, zegt hij. „Lekker op zaterdagmiddag. Toko dicht, versterker in de hal en dan voluit knallen, haha.” 

Welke stijl? „Rock. Ik ben gek op Status Quo en AC/DC.” Ook is hij naar eigen zeggen ‘stapel mesjokke’ van de Alfa Romeo. „En dan heb ik ook nog een oldtimer staan waar ik samen met Senna aan klus.”

Weinig tijd voor kinderen

Daarnaast geniet hij erg van zijn kinderen en z’n kleindochter. „Toegegeven: door mijn werk hadden we niet altijd evenveel tijd voor onze kinderen. Dat is wel een nadeel. Maar ze hebben het nooit slecht gehad.” Opa zijn vindt hij geweldig. „Daar draait het uiteindelijk om. Gezondheid, familie en goed oud worden, dat is het enige wat écht belangrijk is.”